Om Oss‎ > ‎

Personal

Oscar Edling
 är företagets grundare och utgör i dagsläget hela Grenkvist Ljud & Ljus. Han studerar i dagsläget till civilingenjör på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.  Oscar är primärt ljudtekniker, men har viss kunskap inom ljusteknik. Han  har, förutom praktisk erfarenhet,  teoretiska kunskaper inom ämnet via flertal tilläggskurser på högskoleförberedande nivå, i vilka han fått toppbetyg. Han har även praktiserat hos Hammerstone Acoustics som både live- och studiotekniker. 

Edling har tidigare arbetat för Kulturhjältarna som allt från säkerhetspersonal till roddare och ljudtekniker. Han har även agerat ansvarig ljudtekniker för flertal skolmusikaler runt om i Uppsala.

Som studiotekniker arbetar han även för studieförbundet Bilda, där är både teknikansvarig för replokaler på Ungdomens Hus, samt studiotekniker vid Bilda Studios i Uppsala. 

Tidigare har Oscar frilansat som tekniker och jobbat på Klubb Hijazz, Kulturoasen och Parksnäckan i centrala Uppsala. Sedan kulturnatten 2016, och det officiella grundandet av Grenkvist Ljud & Ljus arbetar han till stor del med Soundlevel på bland annat Uppsalas studentnationer. Sedan november 2016 har han även arbetat utanför Uppsala, på bland annat Stockholmsmässan. 

I och med företagets expansion under tredje kvartalet 2017 har Oscar mestadels jobbat i Stockholm. Här han han jobbat som, bland annat, live-tekniker på Friends Arena, men även  inom TV-produktioner på Viasat. Inom TV har han ansvarat för ljudet i Studio Paradise (Paradise Hotel), Ensam Mamma Söker och 200 sekunder med Robert Aschberg.
Showing 1 items
NamnTitelE-Mail
Sort 
 
Sort 
 
Sort 
 
NamnTitelE-Mail
Oscar Edling Ljudtekniker/CEO oscar@grenkvist.com 
Showing 1 items
Comments